Logo untuk MEMORIAL COVID-19 MALAYSIA, lukisan paru-paru yang dijangkiti Covid-19.
Mesra disleksia
Kembali ke laman Memorial
Jusmah Binti Ahmad posing at home during Hari Raya celebration. She wears glasses, a plain headscarft and floral baju kurung.

Jusmah Ahmah

Meninggal dunia pada 7 September 2021

Jusmah Ahmah

Tarikh Kematian
7 September 2021
Tempat
Kuala Lumpur

Mengenai Jusmah Ahmah

Jusmah Ahmad, 79, meninggal dunia jam 8.30 pagi pada 7 September 2021. Suri rumah yang menetap di Kampung Sungai Mulia, Gombak itu dilahirkan di Selangor dan suaminya, Zainal Abidin Mohd Kassim meninggal dunia pada tahun 2012. Jusmah mempunyai lima adik-beradik dan meninggalkan dua adik lelaki, enam anak dan 12 cucu. Beliau merupakan seorang ibu dan saudara yang penyayang dan gemar memasak. Beliau mengalami pneumonia yang parah akibat jangkitan Covid-19 dan meninggal dunia dalam keadaan tenang. Anaknya berkongsi: Semoga Allah menempatkannya di kalangan orang yang beriman dan memaafkannya dan menempatkannya di Jannah. Kami menyayangimu.

Sentiasa dalam kenangan

  • khalina | hamba ALLAH

    Ya ALLAH.. ampunkanlah dosa Puan Jusmah, limpahkan rahmat kepadanya, selamatkan dia dan ampunkan kesalahannya. Muliakan kedudukannya, luaskan tempat tinggalnya, mandikan dia dengan air, salji dan air dingin. Bersihkannya daripada kekotoran dosanya sebagaimana dibersihkan pakaian yang putih dari segala kekotoran. Dan gantikan rumahnya dengan rumah yang lebih baik dan pasangan yang lebih baik. Masukkan dia ke dalam syurga dan lindungilah dia daripada azab kubur dan ujiannya serta jauhkan dia dari azab neraka.
  • Suzana | Niece

    Ana sayang maklang..suka makan sambal maklang, nasi goreng maklang. Muahhh ❤❤

Kongsi kata-kata penghormatan